Desavanja

Willard Grant Conspiracy ponovo u Beogradu

marinamet | 24 Novembar, 2008 11:56

Poznati američki alternativni sastav "Willard Grant Conspiracy" nastupiće ponovo u Beogradu 4. decembra od 21 čas u Studentskom kulturnom centru, a organizator događaja je "Popdepresija". Kako organizator navodi, sastav "Willard Grant Conspiracy" u Beograd dolazi po treći put po želji vođe sastava Roberta Fišera. "Willard Grant Conspiracy" su prvi put u Beogradu svirali u Domu omladine u proleće 2004. godine, a Robert Fišer je, na istom mestu, u pratnji kontrabasiste, održao akustični koncert u decembru 2006.

Ovoga puta, pored Fišera i njegovog benda, kao specijalni gost na koncertu, pojaviće se kultni italijanski kantautor Čezare Bazile, koji je početkom 2008. objavio odličan album "Storia Di Caino" u produkciji Roberta Periša (Pi Džej Harvi, Giant Sand, Eels...).

Karte za koncert su u pretpodaji na blagajni SKC-a od 17. novembra po ceni od 800 dinara.

Za nesto manje od dve decenije postojanja "Willard Grant Conspiracy" prešli su put od potpunog andergraunda do ulaska u TOP10 godišnjih lista prestižnih muzičkih magazina (kao što je to bilo u slučaju albuma "Regard The End" koji je dospeo na 4. mesto na listi časopisa "UNCUT" za 2003. godinu).

Jedina konstanta u grupi tokom svih ovih godina je Robert Fišer, lider benda, tekstopisac, kompozitor i pevač.

Pesme "Willard Grant Conspiracy" muzička kritika uglavnom svrstava u perjanice amerikane i alt-kantri muzičkog pravca. Fišer se u svojim pesmama uglavnom bavi pitanjima života i smrti, radosti i tuge, nade i očaja. Muzika koju "Willardi" stvaraju je jednostavna, iskrena i puna života.

Najnoviji album ovoga sastava "Pilgrim Road", jedan je od najupečatljivijih amerikana albuma u 2008.

Komentari

Re: Willard Grant Conspiracy ponovo u Beogradu

oliva | 26/11/2008, 14:52

jedva cekam! bila sam na prvom koncertu i bilo mi je bezobrazno dobro!!! zato se radujem sto opet dolaze!!!

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb