Desavanja

Hamerfall snima spot u Beogradu

marinamet | 15 Decembar, 2008 14:34

Članovi švedskog metal benda „Hammerfall“ koji će 11. aprila 2009. u beogradskom Studentskom kulturnom centru održati koncert, nedavno su boravili u našoj prestonici zbog snimanja spota za pesmu „Any Means Necessary“.

Osnivač „Hammerfall-a“, gitarista Oskar Dronjak, izjavio je tom prilikom da će ova pesma biti prvi singl sa njihovog novog sedmog studijskog albuma „No Sacrifice, No Victory“ koji se očekuje u februaru iduće godine.

Ovo nije prvi put da „Hammerfall“ snima spot u Beogradu. Pre dve godine uradili su video „Natural High“, koji im se toliko dopao da su poželeli da opet dođu. - Moj otac je Beograđanin - objašnjava nam Oskar Dronjak dok ispija pivo. - Punih 30 godina slušao sam priče o vašoj zemlji i sada sam konačno tu. Priznajem da sam uzbuđen zbog toga, ali primećujem da je Beograd isti kao i svaki drugi evropski grad. Obećavam da ću do koncerta naučiti malo srpski, iako mi je ćirilica jako teška.

Na pitanje šta publika može da očekuje na njihovom drugom koncertu u SKC-u, članovi „Hammerfalla“ su odgovorili „zavisi od toga koliko ćete nam platiti“. - Ako nam date dobru cenu, mi ćemo vam pružiti odličan šou - rekao je pevač Joakim Kans. - Bez zezanja, ako vam se dopao naš prošli koncert u Beogradu, ovaj će biti 10 puta bolji, jer smo sada perfektno uigrani.

Za 15 godina karijere bend je objavio šest albuma i stekao veliku popularnost u Skandinaviji, oživevši u potpunosti uspavanu scenu tradicionalnog heavy metala. Da li će „No Sacrifice, No Victory“ biti više power ili heavy metal? - Sigurno će biti brži i energičniji ali, istovremeno, više heavy metal nego ranije. Radili smo naporno četiri meseca u studiju i meni se, zaista, album jako dopada - dodao je Dronjak.

 

Komentari

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb